Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující maso. Jedná se o soudržnou směs nasekaného a rozemletého masa s dalšími ingrediencemi jako je rozemleté pečivo, různé druhy zeleniny (cibule, česnek, kapusta atd.) a koření. Ze směsi se udělají placičky, které se smaží na pánvičce či ve fritovacím hrnci.
Karbanátky se obvykle servírují buď s bramborem či přílohami vyrobenými z brambor anebo s pečivem, v tomto případě často ve formě hamburgeru. V každém případě je vhodné jídlo doplnit zeleninou a pikantními ochucovadly jako je hořčice.
Vegetariánské karbanátky mohou samozřejmě obsahovat i sýr, ale hlavní ingrediencí bývají obilniny (např. ovesné vločky, pohanka) nebo luštěniny.
Existuje také nepřeberně druhů karbanátků zeleninových, zhotovovaných mezi jinými z vařeného květáku, brokolice, kapusty či cukety.
A právě posledně jmenované si dnes připravíme ...
Potřebujeme :
- 1 kg cuket
- 2 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- česnek
- sůl
- pepř
- petrželka
- strouhanka
- tuk na smažení
Cukety nastrouháme, osolíme a necháme okapat. Vodu, kterou cukety pustí slijeme a přimícháme mouku, vejce, sýr, česnek, petrželku a pepř. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.