Září je v plném proudu a dle předpovědi počasí na další dny to vypadá, že babí léto je tu. Je to ideální doba tedy ještě znovu rozpálit gril na venkovním posezení, než ho později definitivně opět zazimujeme. A co lepšího si připravit, než šťavnatý hamburger?
Potřebujeme:
- 600 g jemně mletého zadního hovězího masa
- 1 lžíce worchesterské omáčky
- 3 lžíce ostřejšího kečupu
- pár kapek chilli omáčky dle chuti
- 1 posekaná chilli paprička
- 1 balení omáčky barbecue (asi 200 ml)
- olej na potření grilovací mřížky
Nejdříve si pořádně rozpálíme gril.
Jemně mleté maso lehce promícháme s worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky nebo posekanou chilli papričku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru.
Maso dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané.
Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a připravené hamburgry grilujeme přibližně 7-10 minut. Během grilování je často obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou.
Podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a studenými pikantními omáčkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.