Máte rádi polévky? Kterou nejraději? Rajskou či česnekovou? Že si nedokážete vybrat? Nevadí! Dnes si připravíme takovou, která vám souběžne obě tyto polévky vynahradí. Španělská česnekačka přichází na scénu!
Potřebujeme:
- 4 větší rajčata
- 2 cibule
- masový či zeleninový vývar
- česnek dle chuti
- opečené kousky chleba
- sádlo nebo olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- případně na dochucení vegetu nebo kousek masoxu
Na sádle či oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky(zbavené slupek) rajčata, sůl,pepř. Zalijeme masovým či zeleninovým vývarem. Přidáme prolisovaný česnek dle chuti a chvíli vaříme. Před koncem přidáme opečené kousky chleba, který nám polévku zčásti zahustí, a trochu rozmixujeme. Do hotové polévky přidáme majoránku a dochutíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.