Boršč je polévka původem ukrajinská, která však zdomácněla ve všech státech bývalého Sovětského svazu a posléze pronikla do celého světa. Typickou složkou boršče je červená řepa. Je to polévka velmi hustá a snadno tak může nahradit i hlavní chod. A protože je doba dovolených, tak si dnes ukážeme lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi, kterou můžeme využít právě při dovolenkovém pobytu na chatě či chalupě.
Potřebujeme :
- 200 g paprikové klobásy
- 100 g uzené slaniny
- 200 g brambor
- 100 g cibule
- 100 g rajčat
- 100 g červené řepy
- 100 g kysaného zelí
- 100 g kořenové zeleniny
- 150 g bílého jogurtu
- bobkový list
- nové koření
- sůl
Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, veškerou zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka.
Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu.
Podáváme s tmavým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.