Masové kuličky ve smetanové omáčce jsou pokrmem všude známým a oblíbeným. Těžko říct, jak velký vliv měl na tuto oblibu jistý obchodní rětězec, který je má ve své denní nabídce v kuchyni, nicméně jisté je to, že je to jídlo opravdu velmi dobré a dokonce i rychlé na přípravu. Tak pojďme na to.
Potřebujeme:
- 1 houska
- 400 g mletého masa
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce sekané petrželky
- 1/4 lžičky majoránky
- 50 g prorostlé slaniny
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 l masového vývaru
- 1/4 l smetany
- 1 pórek
- pepř
Housku namočte do studené vody, vymačkejte a přidejte k mletému masu s kořením a bylinkami. Ochuťte a zformujte asi 3 cm velké koule.
Slaninu nakrájejte na jemné kostičky osmahněte na másle dozlatova. Přidejte mouku, míchejte, až se usadí pěna. Přidejte vývar a smetanu a nechte přejít varem.
Masové knedlíčky vložte do omáčky a vařte. Pórek očistěte, nakrájejte na jemné kroužky, omyjte a nechte okapat. Omáčku osolte, opepřete, přidejte pórek, nechte přejít varem a pak krátce odpočinout. Poté ihned podávejte.
(foto: smalltownwoman.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.