Mikrovlnka se už řadí k běžnému vybavení kuchyně, i když se občas o její (ne)prospěšnosti vedou vášnivé debaty. Má své příznivce (těch je mnohem více) i odpůrce. Běžně jí používáme zejména k ohřevu jídla. Jenže se v ní dá dělat mnohem více. Její funkce jsou už v dnešní době natolik vylepšené, že umí i vařit, grilovat či péct. A právě mikrovlnka bude v našem receptu významným pomocníkem. Díky ní si připravíme jednoduchý piškot se sirupem. Během chvilky nám vznikne rychlý dezert, který potěší děti i dospělé.
Potřebujeme (1 porce):
- 50 g másla
- 2 lžíce sirupu
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 70 g polohrubé mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- asi 2 lžíce teplé vody
- 1 vanilkový pudink
- mléko a cukr na přípravu pudinku
Vymažte máslem žáruvzdorný hluboký talíř a dejte do něj sirup.
Utřete zbytek másla s cukrem do pěny. Přidejte vejce a třete dohladka. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a lžící přisypávejte mouku do krémové směsi. Přidejte dost vody, aby těsto mělo hustotu a hladkost kaše.
Těsto pak dejte do připraveného talíře a uhlaďte povrch. Přikryjte talíř fólií a nechte kousek nezakrytý, aby mohl unikat vzduch.
Nechte v mikrovlnce 4 minuty na nejvyšší výkon, potom vyndejte a nechte stát dalších 5 minut, během nichž bude piškot docházet.
Překlopte piškot do servírovací mísy a podávejte s pudinkem.
Tip: sirup můžete nahradit trochou marmelády, kterou, pokud bude moc hustá, zředíte vodou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.