Když potřebujeme něco opravdu dobrého a přitom snadného upéct, velmi často mnoho z nás sahá do pokladnice klenotů, což jsou dochované recepty našich babiček, které si střežíme jako oko v hlavě. Naše babičky byly zvyklé na to, že minimálně každý víkend musela být upečená buchta. Neměly dnešní vymoženosti a leckdy uměly doslova čarovat z mála. A dnešní recept, že z minima surovin a velmi lehkým postupem jde udělat skvělý moučník, je toho důkazem.
Potřebujeme:
- 600 g jablek
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 2 dl smetany
- skořice
- 80 g hladké mouky
- tuk na vymazání formy
Jednu polovinu oloupaných jablek nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky.
Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Poté přisypeme mouku, přidáme na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Jablečný nákyp po upečení posypeme cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.