Velmi rychlá a téměř bezpracná příprava pokrmu, to je přesně to, co teď většina z nás potřebuje. Proto tento recept řadíme k těm, které nám velmi často vytrhnou pověstný trn z paty. A nejvyšším bonusem tohoto receptu je navíc to, že ryby jsou velmi prospěšné pro naše zdraví.
Potřebujeme:
- 1/2 kg rybího filé
- 10 dkg špeku (slaniny)
- 1 velká cibule (možno i více)
- vrchovatá lžíce sladké papriky
- sůl
- máslo
Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe tenkými plátky slaniny či špeku. Na tuto vrstvu dáme vrstvu cibule, kterou oloupeme a nakrájíme na kolečka. Poté příjde vrstva rybího filé, které osolíme a obalíme lehce ve sladké paprice (nepřehánět, ať nám pokrm nezhořkne). Přidáme další vrstvu cibule a úplně nakonec vrstvu slaniny.
Vše zalijeme zhruba 1-2 dcl studené vody a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 30 minut.
Jako příloha jsou vhodné brambory.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.