Do výplaty zbývá ještě pět, šest, sedm nekonečných dní... a vy jste neodhadli přes týden ideální spotřebu chleba. Teď vám doma ve spíži nějaký zbyl, je už tvrdý, na víkend byste si rádi koupili čerstvý, a přesto ale vám je líto jej vyhodit? Dobře děláte, neb dnes přinášíme recept, kdy tvrdý chleba bude tou největší devízou. Připravíme si totiž tak trošku jinou žemlovku, ušetříme peníze a zase o kus překleneme dobu do vytoužené výplaty.
Potřebujeme:
- 250 g strouhaného tvrdého chleba
- 50 g oříšků
- citrónová nebo pomerančová kůra
- 120 g cukru
- 80 g másla nebo Hery
- 4-5 jablek
- 1/8 l mléka
- lžíce rumu
- máslo
Strouhaný chléb v misce promícháme s mletými oříšky, pískovým cukrem, strouhanou kůrou, rozpuštěným tukem a nakonec s jablky nastrouhanými na hrubší nudličky. Směs urovnáme do vymaštěné zapékací misky, zalijeme mlékem smíchaným s rumem, poklademe kousky másla a zapečeme. Upečený pocukrujeme.
Tip: Můžeme také přelít karamelem a doplnit šlehačkou.
(ilustrační foto - cookingclassy.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.