Je chřipková epidemie, to už všichni víme. Také víme, že jeden z nejotravnějších projevů nemoci je rýma. Člověka nejprve svědí nos, pak začne kýchat, slzet, následně nemůže dýchat, v noci nemůže spát a nálada klesá na bod mrazu. Odřený nos už je pak pomyslnou třešničkou na dortu podrážděnosti. A tak my dnes kuchyň, která je většinou místem přípravy pokrmů, použijeme na výrobu "lektvaru". Pokud jako bonus připravíme také silnou česnečku či pořádný vývar, pacient to určitě ocení.
Jak si tedy připravíme majoránkovou mast na rýmu? Postup je velice jednoduchý, potřebovat budeme jen 3 věci a všechny máme většinou doma. Pojďme na to.
- 1 polévková lžíce červeného vína
- 1 čajová lžička majoránky
- 1 polévková lžíce másla (nesoleného)
Lžíce červeného vína se vaří cca jednu minutu s čajovou lžičkou majoránky, přidá se 1 polévková lžíce másla, roztaví se, přecedí se, nechá se vychladnout a uloží poté do chladničky. Mast se vtírá do nosu a jeho okolí.
Tip: při dostatku času nechte nejprve majoránku ve víně marinovat (ideálně přes noc)...pak následuje postup výše.
(recept pochází od uznávaného znalce bylin pana Váni)
Vaše názory
uděklal jsem přesně podle návodu dva dni mastím do nosa a nezabralo to
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.