Thajská kuchyně je barevná, svěží, plná čerstvých surovin a hlavně lehce kombinovatelných chutí. Občas umí být také značně pikantní. Tyto špízy vás alespoň pomyslně přiblíží chutě, které tam můžete potkat a ochutnat na každém rohu.
Potřebujeme:
- 1 libová kuřecí prsíčka
- 1 oloupaná, na trojúhelníky rozkrájená cibule
- 1 velká červená a 1 žlutá paprika - zbavené semen
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce limetové šťávy
- rajčata nakrájená na půlky jako příloha
- 1 lžíce thajské červené karí pasty
- 1,5 dl konzervovaného kokosového mléka
Marináda: do menší pánve dejte karí pastu a na středním plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi 2/3 tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchládnout.
Nakrájete kuře na 2,5 cm velké kousky a vmíchejte do studené marinády. Zakryjte a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
Nakrájete cibule do trojúhelníčk a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády, napíchejte je na jehly společně se zeleninou.
V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby.
Grilujte 10-15 minut, občas otočte a polijte šťávou. Souběžně grilujte i půlky rajčat jako přílohu.
(foto: thecozyapron.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.