Silvestrovská noc je dlouhá. Tipů na silvestrovské pohoštění tedy není nikdy dost. Klasika, jak jí všichni známe, jsou různé druhy obložených chlebíčků, jednohubek či obložených mís. Také pomazánky nesmí chybět. Dostatek nakrájené zeleniny na přikusování. A různé druhy sýrů. Co ale zkusit tentokrát také pořádný kotel netradičního guláše? Pojďme si konec roku pořádně užít, s dietami počkáme až na leden :-)
Potřebujeme :
- 900 g vepřového bůčku
- 200 g bílých fazolí
- bobkový list
- 200 g cibule
- mletou papriku
- majoránku
- 60 g hladké mouky
- 150 g škvařeného sádla
- 300 g debrecínských párků
- sůl
- pepř
- kmín
- česnek
- 200 g leča
- 200 g smetany
Přebrané fazole vypereme a necháme namočené přes noc. V téže vodě je druhý den uvaříme doměkka. Bůček řádně omyjeme, případně vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na 2/3 sádla. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme, přidáme pepř a kmín, podusíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme mletou papriku, třený česnek a majoránku. Maso promícháme s vařenými fazolemi, přimícháme lečo, přidáme smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a za stálého míchání povaříme. Při podávání klademe na každou porci opečený párek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.