Guláš, tak to je klasika, která nikdy nezklame a vždy na stole zaručeně potěší. Je to vlastně i první jídlo, které nás většinou napadne, když víme, že budeme vařit pro větší skupinu lidí. A protože receptů na guláš není nikdy dost, jeden si dneska také ukážeme. A bude to lahůdka v podobně vydaného hovězího guláše s houbami.
Potřebujeme :
- 600 g předního hovězího
- 225 g malých cibulek
- 3 dl hovězího vývaru
- 1,5 dl červeného vína
- 1 pomeranč
- 25 g sušených hřibů nebo jiných hub
- 225 g rajčat
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce sekaného čerstvého oregana
- 1 lžíce cukru
- vařená rýže nebo brambory jako příloha
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte oloupané, rozpůlené cibulky a smažte 5 minut dozlatova. Děrovanou lžící je vyjměte a udržujte teplé.
Do pánve přidejte hovězí maso pokrájené na kostky a za neustálého míchání osmahěnte 5 minut, dokud nezhnědne.
Do pánve dejte zpět cibule a přidejte vývar, víno, oregano a cukr. Vše dobře promíchejte a směs přemístěte do zapékací mísy.
Oloupejte pomeranč a kůru pokrájejte na pruhy. Dužinu pokrájejte na plátky. Kůru i dužinu přidejte do zapékací mísy a pečte 1 a 1/4 hodiny v předehřáté troubě při 180 stupních Celsia.
Sušené hřiby nechte nabobtnat 30 minut v misce se 4 lžícemi vody.
Spařte, oloupejte a rozkrojte na půlky rajčata.
Rajčata, hřiby a vodu, ve které byly hřiby namočené přidejte do zapékací mísy. Vařte ještě 20 minut, aby maso změklo a šťáva zhoustla.
Podávejte s vařenou rýží, bramborami či těstovinami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.