Milovníci letních trendů, kteří chtějí stylově pohostit své hosty a chtějí si být jisti, že jim bude chutnat, mohou připravit nejoblíbenější české speciality na gril. Průzkum společnosti Seznam.cz ukázal, že Čechům chutná hermelín na grilu, dobře propečená krkovička a často používají k dochucení burgerů omáčku Sri-racha, která je v posledních letech hodně trendy v zahraničí. Přinášíme vám tipy na recepty, kterými své hosty nadchnete.
Grilovaný hermelín s růžovým pepřem, rozmarýnem a cibulkou
Na 4 porce potřebujete:
- 4x hermelín
- 300 g bílé cibule
- 10 g růžového pepře
- svazek rozmarýnu
- 20 ml olivového oleje
Postup:
Bílou cibuli nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujme z obou stran. Vložíme do rozpůleného hermelínu a zasypeme pokrájeným rozmarýnem. Hermelín grilujeme na elektrickém grilu na mřížce z obou stran po dobu čtyř minut. Na talíři dozdobíme a dochutíme růžovým pepřem a snítkou rozmarýnu.
Čas přípravy:
25 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Ingredience |
Akční cena |
4x hermelín 80 g |
79,90 Kč |
300 g bílé cibule |
6,30 Kč |
10 g růžového pepře |
10 Kč |
svazek rozmarýnu |
34,39 Kč |
20 ml olivového oleje |
3,50 Kč |
CENA CELKEM |
134 Kč |
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz
Krkovice s chipotle a šalvějí
Na 4 porce potřebujete:
- 600 g vepřové krkovice
- svazek šalvěje
- 40 ml Chipotle omáčky
- 20 ml olivového oleje
Postup:
Plátky vepřové krkovice potřeme olejem a v míse proložíme lístky šalvěje. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Maso vyndáme, odstraníme šalvěj a počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Maso nerozklepáváme a grilujeme z obou stran cca 5 minut z každé strany, podle tloušťky porce. Krkovici osolíme a opepříme až po sundání plátku z grilu na prkénko. Po cca minutě maso potřeme Chipotle omáčkou z vyuzených sušených papriček.
Čas přípravy:
20 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Ingredience |
Akční cena |
600 g vepřové krkovice |
79,90 Kč |
svazek šalvěje |
49,90 Kč |
Chipotle omáčka 40 ml |
14,75 Kč |
20 ml oleje |
3,50 Kč |
CENA CELKEM |
148 Kč |
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz
Hovězí burger se Sri-rachou, rukolou a avokádem
Na 4 porce potřebujete:
Na 4 porce potřebujete:
- 4x hamburgerová bulka
- 500 g mletého hovězího masa
- 50 ml omáčky Sri-racha
- 125 g rukoly
- 1 ks avokáda
- 110 ml Mangového čatní
- 10 ml oleje
Postup:
Mleté maso dáme do mísy a přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a vytvoříme čtyři podobné placičky. Zlehka je potřeme olejem a grilujeme cca 3 minuty z každé strany na rozpáleném grilu. Na něm opečeme i rozkrojené bulky, které následně zevnitř potřeme pálivou omáčkou Sri-rachou. Pak do nich vrstvíme maso, rukolu a avokádo a doplníme mangovým čatní.
Čas přípravy:
30 minut
Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?
Ingredience |
Akční cena |
4x hamburgerová bulka |
26,90 Kč |
500 g mletého hovězího masa |
59,90 Kč |
50 ml Sri-racha omáčky |
4,27 Kč |
125 g rukoly |
23,39 Kč |
1 ks avokádo |
24,90 Kč |
110 ml Mangové čatní |
23 Kč |
10 ml oleje |
1,75 Kč |
CENA CELKEM |
164 Kč |
Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz
_______________________________________________________________
TIP:
Elektrické stolní grily letos frčí. Navíc jsou praktické i do interiéru
Grilovací party si v Česku získávají velkou oblibu. Na grilu se dnes už nepřipravuje jen maso, ale i trendy miniburgery, různé druhy sýrů nebo vafle či ananas. Nejlepšími pomocníky jsou hostitelům elektrické stolní grily. Ty se totiž dají jednoduše využít v interiéru, na zahradě, balkóně nebo na terase. Stejně bezproblémová je i jejich údržba, protože po použití je stačí jen otřít vlhkým hadříkem a osušit. Který e-shop nabízí elektrické grily za nejvýhodnější cenu, si můžete snadno ověřit na nákupním rádci Zboží.cz.
Zdroj fotografie: Zboží.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.