Doma připravené želé z ovoce je ideální dezert pro horké letní dny.
Na želé (na 4-5 porcí):
- 800 g čerstvého rybízu
- 2 Pudingy bez lepku s vanilkovou příchutí Labeta
- 180 g cukru krupice nebo dle chuti
- olej nebo potravinová fólie
- voda
Na ozdobení:
- smetanový bílý jogurt
- vanilinový cukr Labeta
- čerstvé maliny nebo jiné ovoce
- snítka máty
Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu 800 ml dolijeme vodou. Ve směsi rozmícháme vanilkové pudingy a cukr podle chuti. Směs přivedeme k varu, krátce povaříme a poté nalijeme do mističek lehce vymaštěných olejem nebo vyložených potravinovou fólií.
Naplněné mističky necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené želé vyklopíme na talířek, ozdobíme smetanovým jogurtem ochuceným vanilinovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem a snítkou máty.
Naše tipy:
Střídavým vrstvením dětských piškotů a rybízovo-pudinkového želé snadno připravíme nepečený dort. Takto připravený dort je třeba nechat chladit v ledničce o trochu déle než malé mističky
Želé vyklopené z malých mističek bude chutnat o hodně lépe, když popustíme fantazii zdobení. My zdobili malinami a jogurtem, stejnou službu ale prokáže i zakysaná smetana či šlehačka a různě barevné druhy ovoce jako jsou borůvky, hroznové víno, jahody nebo angrešt.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.