Luštěniny by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku, jelikož díky svému složení mají řadu příznivých účinků na lidské zdraví. Připravte si s námi tradiční mexickou omáčku. Tentokrát je ale místo avokáda připravena z hrášku.Tento zajímavý letní recept pro vás připravil šéfkuchař Dan Holan z restaurace Corso v Řevnicích u Prahy.
Doba přípravy: 15 minut
Na 1 porci budete potřebovat:
- 250 g mraženého hrášku
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 limetka
- 3 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
- 1/2 červené cibule najemno
- 2 lžíce jader z granátového jablka
- sůl a pepř – podle chuti
Postup:
Rozmixujte hrášek spolu s olivovým olejem, nasekaným česnekem a limetkovou šťávou. Přidejte nasekanou cibuli, koriandr a granátové jablko. Dochuťte solí a pepřem. Kdo má rád pikantní, může přidat čerstvou jalapeño papriku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.