Ušlechtilý sýr s krémovou texturou a jemnou máslovou chutí nadchne každého, kdo si potrpí na lahodné plísňové sýry. Brie se podobá korpusu nízkého dortu zpravidla o průměru 22 – 36 cm. V obchodech pak narazíte nejvíc na samostatně balené výřezy. Tučný měkký sýr z kravského mléka s bílou plísní na povrchu nejlépe vychutnáte s křupavou francouzskou bagetou a kvalitním vínem. Chuť sýru vynikne v kombinaci s ovocem (např. meloun, či bobulové ovoce), ořechy a lehkými svěžími víny (mohou být i šumivá). Obecně se při párování vína se sýrem můžete držet pravidla, že čím intenzivnější a komplikovanější je chuť sýra, tím intenzivnější a plnější má být víno. Než budete sýr brie servírovat, nechejte při pokojové teplotě rozvinout jeho chuť a vůni. Tento sýr přesně vystihuje úsloví, že v jednoduchosti je krása, a proto chuť brie vynikne v jednoduchých kombinacích.
Tímto článkem vám představujeme poslední ze série sýrů vhodných na letní párty.
Brie s ovocem a ořechy
Suroviny:
- Le rustique Brie
- talíř čerstvé směsi ovoce (meloun, hrušky, jablka a bobulovité ovoce)
- mix natural kešu a vlašských ořechů
- čerstvá křupavá francouzská bageta
- lehké svěží víno
Sýr před servírováním nechte přizpůsobit pokojové teplotě, aby se rozvinula chuť a vůně. Měkké sýry jako Brie se nejlépe krájí pomocí nože s profilovaným ostřím (nůž má otvory a je zakončen „vidličkou“).
Předcházející tip :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.