Svátky jara se nezadržitelně blíží a pomalu se již začínají objevovat první zkoušky receptů na různé beránky, aby pak přímo na Velikonoce byl doma ten nejlepší. Také my dnes přinášíme jeden z dalších receptů, tentokráte na citrónového beránka, který věříme, že mezi TOP recepty právem patří.
Potřebujeme :
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 250 g másla
- 5 vajec
- 1 prášek do pečiva
- kůra ze 4 citrónů
- šťáva z 1 citrónu
- 2 ks koření hřebíček na očka
Žloutky, cukr a máslo společně utřeme, poté přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kůru i šťávu z citrónů. Nakonec vmícháme opatrně řádně ušlehaný sníh z vajíček.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut při 160 stupních (řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou, každá přece jen peče trošku jinak).
A kdo má rád hodně sladké moučníky, tak může nakonec upečeného beránka potřít polevou ze zbylé šťávy z citrónů a 1 hrnku moučkového cukru.
Nezapomeneme udělat z hřebíčků očka, kolem krku mašličku a Velikonoce můžou začít.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.