Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem je např. tento lahodný recept.
Kuchař: Josef Stružík
Suroviny:
400 g brambor, typ A
4 ks jarní cibulky
1 ks mrkev
200 g květák
150 g špenát čerstvý (ve vaničce, malé listy)
300 g mletého masa – 80 % hovězí a 20 % vepřové
1 ks cibule
120 g bílýho Selského jogurtu Hollandia
4 ks vejce
200 g strouhaný sýr parmazánového typu
200 g rajčatový protlak nebo drcená rajčata
máslo na vymazání
sůl
pepř
Postup:
- Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme. Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem. Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory.
- Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180 °C.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.