Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou.
První hořčici (jako směs rozemletých semínek s vinným moštem) používali starověcí Řekové a Římané.
A my si to dnes ještě trošku zkomplikujeme a uděláme si horčiči z cukety.
Potřebujeme :
- 2 kg cukety
- 1 palice česneku
- 2 feferonky
- 1 dl octa
- ½ hořčicové sklenky oleje
- 13 dkg cukru
- 6 dkg soli
- 2 kávové lžičky mletého pepře
- velká sklenka hořčice
Oloupanou cuketu nastrouháme jako na bramborové placky, česnek utřeme se solí a společně s ostatními přísadami uvaříme doměkka. Do hotové směsi vmícháme hořčici a důkladně promícháme. Plníme do menších skleniček a zavařujeme při 100°C asi 10 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.