Dnes si opět trošku zacestujeme a připravíme si italskou klasiku, tentokráte ale ve sladkém provedeni. Recept je na 1 porci.
Potřebujeme :
- 50 g rýže arborio
- 125 ml plnotučného mléka
- 1/4 vanilkový lusk
- 40 ml smetany
- 25 g másla
- 20 g cukr krystal
- ovoce dle potřeby
Na másle orestujeme rýži arborio nebo carnaroli, zalijeme plnotučným mlékem tak, aby rýže byla ponořena. Rozřízneme vanilkový lusk a jeho semínka i lusk samotný přidáme do mléka.
Necháme pomalu hřát pod pokličkou na co nejmenším plamenu. Zkoušíme rýži, dokud není al dente - v případě potřeby přidáme ještě mléko.
Jakmile je rýže skoro hotová, přidáme malé množství mléka. Po uvaření rozdělíme na talíře a dozdobíme ovocem, které máme k dispozici. „Pevnější“ ovoce přidáme k risottu už v rámci vaření.
Dozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.