Pikantní česneková směs, která například i obyčejné topinky povznese do výšin lahodné chuti. I takové pečené brambory se po doteku této směsi mění v ještě něco chutově lepšího. Nevěříte? Vyzkoušejte. Česnek to prostě vždy jistí.
Potřebujeme :
- neoloupané česnekové stroužky
- trocha červeného vína
- olivový olej
- snítky tymiánu
Neoloupané česnekové stroužky vložíme do ohnivzdorné misky, zastříkneme červeným vínem a olivovým olejem. Můžeme přidat i pár snítek tymiánu.
Pečeme v troubě při 225°C asi 15 minut, až jsou stroužky měkké.
Stroužky vyjmeme, překrájíme napůl a vybereme obsah, který vidličkou v ohnivzdorné misce rozmělníme na kaši, kterou zkrápíme olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.
Směs je vynikající na topinkách a na vařených či pečených bramborech, na dušené zelenině, ale potíráme s ní i pečené kuře nebo krůtí maso.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.