Velice často jezdíme na dovolenou na Slovensko a vždy si tam k jídlu dáme jejich typické halušky, které se v různých podobách nacházejí na všech jídelních lístcích v restauracích napříč celou republikou.
Potřebujeme :
- 300 g hrubé mouky
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- 200 g slaniny
- 200 g brynzy
- 100 ml smetany
- 5 g prášku do pečiva
Z mléka, mouky, prášku do pečiva a vajec připravíme tuhé těsto. Těsto dáme na prkénko a přímo z něho sekáme malé kousky a vhazujeme do vařící osolené vody. Provaříme 5 až 8 minut a halušky vyjmeme děrovanou naběračkou, zchladíme ve studené vodě a po okapání prohřejeme na roztavené slanině. Prohřáté promícháme s brynzou a hustou smetanou nebo kysanou smetanou a ještě polijeme rozpálenou slaninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.