Slovenské jídlo, které zahřeje i zasytí. Názvů má hodně, jedno má ale společné vždy, vynikající chuť díky netradičnímu spojení zelí a fazolí.
Potřebujeme :
- 600 g vepřové pečeně
- 100 g bílých fazolí
- 250 g kysaného zelí
- 60 g slaniny
- 40 g sádla
- 1 dl smetany
- menší cibule
- mletý pepř a paprika
- lžíce hladké mouky
- česnek
- sůl
- petrželka
Z vepřové pečeně ukrojíme čtyři kotlety, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Kotlety vyjmeme, do výpeku vmícháme mouku, osmahneme dozlatova, přidáme papriku a zalijeme vodou. Kotlety vložíme zpět a udusíme.
Šťávu dochutíme rozetřeným česnekem a osolíme.
Zvlášť uvaříme doměkka fazole.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme usekanou cibuli, zpěníme a přidáme nakrájené zelí. Podusíme a smícháme s fazolemi.
Pokrm podáváme s vařenými brambory. Při podávání dáváme na talíř porci brambor, na ně kotlet, k tomu směs zelí a fazolí, zalijeme šťávou, přelijeme smetanou a zdobíme petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.