K Silvestru patří nejen dobrá zábava, ale také dobré jídlo. Připravte si s námi česnekové dobroty.
Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 9 větších stroužků česneku
- 100 g rostlinného tuku
- 3 snítky čerstvého tymiánu + na ozdobu
- 350 g parmezánu
- citronová šťáva
- sůl, čerstvě mletý pepř
- ½ lžíce olivového oleje
- alobal
Návod k přípravě:
Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. V kuchyňském robotu smícháme Flora s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami.
Bryndzová pomazánka podávaná s topinkou
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 160 g bryndzy
- 120 g rostlinného tuku
- mletá červená paprika
- 4 stroužky česneku
Návod k přípravě:
Ingredience smícháme, dochutíme a podáváme s topinkou. Na Silvestra se hodí pálivé, proto se červené papriky a česneku nemusíte bát. Pokud vám česnek nedělá dobře, vyndejte z něj středy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.