Dá se říct, že dnešní recept se pro některé díky použité kombinaci surovin stále ještě řadí mezi tzv. exotický, nicméně zcela jistě s ním oslníte při každé příležitosti.
Potřebujeme :
- 4 ks lososových steaků
- 2,5 cm dlouhý zázvor, tence nakrájený
- 2 stroužky česneku, nakrájeného na tenké, male plátky
- 350 g rajčat, oloupaných a rozpůlených
- 1 červená chilli paprička, zbavená semen, tence nakrájená
- 1 žlutá paprika, zbavená semen, tence nakrájená
- 6 ks kardamomu, rozdrceného
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- šťáva ze dvou limetek
- hrst nasekané máty peprné
Steaky lososu vložte do zapékací mísy, posypete zázvorem, česnekem, rajčaty, chilli a žlutou paprikou i okolo lososu. Do prostředku dejte kardamom.
V míse si rozmíchejte kokosové mléko s dobrou špetkou soli, přimíchejte limetkovou šťávu. Vlijte tuto směs kolem a přes rybu.
Přikryjte a dejte do vyhřáté trouby - 160°C péct na 40 - 50 minut. Při výdeji posypete mátou peprnou.
Doporučuje celebrity chef Roman Hadrbolec.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.