I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než pochmourně sychravé. Zpestřit nejen víkend si tak můžete například skvělou podzimní grilovačkou.
jehněčí kýta, slanina, cibule, tuk, černé koření, majoránka, sůl, černé pivo
Maso odblaníme,nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Střídavě napichujeme na jehlu s cibulí a slaninou. Takto připravené špízy zalijeme černým pivem Master a trochou tuku a necháme odležet nejméně na 24 hodin do chladu. Špízy pečeme zprudka na grilu, potíráme marinádou. Téměř hotové špízy jemně dokořeníme majoránkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory nebo pečené toasty.
vepřová krkovice bez kosti 600g, cibule 150g, olej, máslo, masový vývar, pivo 0,4 l, sůl, pepř, kapary
Vepřovou krkovici nakrájíme na širší nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou krkovici, krátce opečeme, podlijeme vývarem a pivem Master a dusíme. Když je maso poloměkké, zahustíme je chlebem namočeným ve zbylém pivu a krátce povaříme. Nakonec do směsi přidáme na másle orestované velké kapary a podáváme. Vhodnou přílohou jsou špekové knedlíky nebo bramborový závin se slaninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.