Cizrna obsahuje vitamíny B, C a E, provitamín A, železo, mangan, vápník a fosfor. Velké množství vlákniny a omega3 a omega6 mastné nenasycené kyseliny. Pomáhá zvyšovat obranyschopnost organismu, snižuje cholesterol a podporuje trávení.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4
Suroviny:
400 g těsta na bramborové halušky
200 g cizrny
600 g kysaného zelí
100 g cibule
30 g smažené cibule
60 g slunečnicového oleje
špetka soli a mletého pepře
Bramborové těsto na halušky smícháme s vodou a tvoříme halušky pomocí síta nebo prkénka a nože. Vhazujeme přímo do vroucí osolené vody. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme halušky a předem uvařenou cizrnu, vše krátce orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kysané zelí a ještě chvíli restujeme. Podáváme s osmaženou cibulkou.
www.lafood.cz
www.menugold.cz
Zdroj a foto: LA Food
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.