Jste také milovníci těstovin na každý způsob? Vyzkoušejte náš recept a určitě neprohloupíte. Dobrou chuť!
- 2 menší vepřové panenky
- 1 lžíce oleje
- 2 plátky veky
- 1 kelímek smetany
- 100 g vlašských ořechů (vyloupaných)
- 1 stroužek česneku
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 250 g těstovin (vhodné jsou široké nudle)
1.Veku rozlámejte na několik kousků, vložte do menší misky a zalijte smetanou. Dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda vře, přidejte lžičku soli, těstoviny, a uvařte je doměkka.
2. Než začne voda vřít, omyjte maso, odřezejte šlachy a tuk a nakrájejte na nudličky. Začněte rozehřívat dostatečně velkou pánev, jakmile je horká, přidejte olej a maso a zprudka ze všech stran osmahněte. Zhruba po 5 minutách by mělo být maso dostatečně propečené.
3. V krátké chvilce, co se těstoviny vaří a maso nepotřebuje pozornost, přendejte do mixéru veku se smetanou, přidejte oloupaný česnek, ořechy a zbývající sůl a nechte mixovat asi 2 minuty dohladka. Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu mléka do požadované konzistence. Jakmile je maso měkké, vlijte ji do pánve k masu a nechte na vypnuté plotýnce pozvolna prohřívat.
4. Uvařené těstoviny slijte a smíchejte s masem a ořechovou omáčkou. Nakonec ozdobte červenými cherry rajčátky tady a zelenými lístky petrželky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.