A pokračujeme dalším dílem v naší marinovací letní jízdě, dnes na téma grilovací omáčky.
Hoi-sin grilovací omáčka
- 2 stroužky česneku
- 1/2 červené feferonky
- 1 polévková lžíce čerstvě strouhaného zázvoru, nebo 1/2 lžičky mletého
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 1 dl vody
- 1/4 kostky slepičího bujónu
- 1/2 dl cukru
- olej
Česnek a feferonku nasekáme na drobno a na trošce oleje orestujeme. Přidáme další ingredience a necháme vařit, až se nám udělá silná a hustá omáčka. Omáčku je možno připravit předem a uchovat v lednici. Podáváme ke grilovaným pokrmům.
Grilovací omáčka Favorit
- 4 polévkové lžíce kečupu
- 2 polévkové lžíce vinného octa
- 2 polévkové lžíce worčestrové omáčky
- 2 polévkové lžíce tekutého medu
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 lžička Tabasca (je možno kvůli dětem vynechat)
- 1 lžička mleté papriky
Všechny ingredience řádně promíchej a potírej s tím maso na grilu před dokončením.
Potírka s chilli
- 3 polévkové lžíce chilli omáčky
- 1 lžička hořčice (Dijon)
- 1 lžička vinného octa
- 1 lžička worčestrové omáčky
- 1 polévková lžíce oleje
- sůl a mletý pepř
Všechny ingredience řádně promíchej a potírej s tím maso na grilu po celou dobu grilování.
A co nás čeká příště? Prozradíme, že na řadu příjdou mimo jiné dipy.
Předchozí díly seriálu :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.