Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do salátů. Může se použít i do studených salátů ale před konzumací se musí povařit ve vroucí vodě.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 300 g mletého masa
- 1 kapusta o váze asi 1 kg
- 5 vařených brambor
- 3 vejce
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- pepř
- sůl
- staurejka
- mletý kmín
V hrnci rozpálíme pokrájenou slaninu, přidáme posekanou cibuli, česnek, zpěníme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme lžičku saturejky a za stálého míchání podusíme.
Do vymaštěného pekáčku dáme na dno vrstvu masa, přidáme vrstvu pokrájené spařené kapusty, osolíme a vrstvy ukončíme kolečky vařených brambor. Osolíme a posypeme kmínem.
Zapékáme v troubě asi 15 minut, pak zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.