V překladu tento recept zní Filet de porc a la Picarde a my si ukážeme, jak jednoduše si jej připravit.
Potřebujeme :
- 3/4 až 1 kg vepřové kýty
- 750 g pórku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 oloupané stroužky česneku
- 3 lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř
Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, potřeme solí a pepřem. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.
Pórek očistíme, omyjeme a necháme asi 5 minut "táhnout" ve vroucí vodě. Pak pórek a stroužky česneku osmahneme na vypečené šťávě.
Přidáme rajský protlak a 6 lžic vody, vložíme maso a dusíme 75 až 90 minut.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a obložíme pórkem.
Vypečenou šťávu podle potřeby přisolíme a polijeme s ní pórek.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.