Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole.
Na 15 porcí potřebujete:
- 5 celých vajec + 8 bílků
- 200 g mandlové mouky
- 200 g cukru moučka
- 70 g cukru krupice
- 130 g proseté hladké mouky
- 70 g rozpuštěného másla
- 225 g pomazánky Nutella® (na náplň i polevu)
Postup:
Utřeme 5 vajec s krupicovým cukrem do pěny, přidáváme mandlovou mouku. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vajec s mandlovou moukou přidáváme prosetou hladkou mouku, sníh z bílků a rozpuštěné máslo smíchané s troškou těsta. Směs rozprostřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 340 °C 6–8 minut. I s papírem necháme vychladnout v lednici. Vychladlé pláty těsta překlopíme na lehce pocukrovaný pečicí papír, naneseme na ně pomazánku Nutella® a pak stěrkou rozetřeme. Roládu zavineme a Nutellou® potřeme i její vnější stranu. Povrch ozdobíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.