Máme pro vás další ze série snadných receptů, které se hodí jak ke svačině, tak k večeři. Špenátový koláč navíc můžete podávat ve studené i teplé variantě. Sami si vyberte, jak vám chutná nejvíce. .
Ingredience na těsto:
- 330 g hladké mouky
- 170 g másla
- 6 g soli
- 1 vejce
- 60 ml studené vody
Ingredience na náplň:
- 250 ml mléka
- 250 ml smetany 33%
- 6 vajec
- sůl a pepř
- 250 g čerstvého špenátu
- 70 g sýru Gran Moravia
Postup:
- Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte hladké těsto. To uložte na půl hodiny do lednice.
- Předehřejte si troubu na 170°C a properte špenát. Špenát spařte vroucí vodou a poté ho nechte okapat.
- Pokud je to potřeba, špenát lehce pokrájejte. Sýr nastrouhejte najemno.
- V míse vyšlehejte vejce, přidejte smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř.
- Vyndejte z lednice těsto, vyválejte ho a vyložte jím koláčovou formu.
- Na těsto poklaďte špenát a vše přelijte smetanovou směsí.
- Vložte koláč do trouby a pečte asi 45 minut, nebo dozlatova.
Další zajímavé inspirace najdete na www.akademiekvality.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.