Rychlovka, která zcela jistě potěší všechny milovníky špenátu, aneb pojďme si teď zahrát na Pepka námořníka.
Potřebujeme :
- 1 kg špenátu
- 250 g ricotty nebo tvaroh
- 1 mražené lístkové těsto
- 2 vejce
- olivový olej
- sůl
Špenát umyjeme a dáme do velkého kastrolu, osolíme a přidáme kapku olivového oleje. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme na 5 minut vařit.
Lístkové těsto, které jsme nechali předem rozmrazit, rozválíme tak, aby zakrylo celý povrch zapékací mísy a přečnívalo její okraje do výšky o několik centimetrů. Těsto pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.
Vychladlý špenát vymačkáme, osolíme, přidáme do něj ricottu a vajíčka a důkladně rozmícháme. Směs přeložíme na lístkové těsto a pečeme dalších asi 20 minut.
Špenátový dort chutná teplý i studený, servírovat jej můžeme samostatně nebo jako předkrm.
Zdroj: Kuchařka Bertolli
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.