Máte rádi opravdu ostrá jídla? Potom máme něco pro vás. Mechouia je tuniský letní salát s rajčaty a paprikou. Může být připravován podle způsobu konzumace ve více verzích, od velmi pálivé až po jemně pikantní, v závislosti na druhu použitých paprik. Pálivý salát je ideální doprovod k jehněčímu masu nebo grilované rybě, jemně pikantní salát Mechouia je doporučován jako předkrm s kvalitními tuňákem, olivami a vejci, podávaný s grilovanými toasty, či jako příloha k pečené či smažené rybě, nebo grilovanému vepřovému a kuřecímu masu.
Příprava : 25 min
Vaření : 30 min
Ingredience:
- 300 g čerstvých rajčat
- 400 g paprik (druh podle chuti)
- 3 vejce natvrdo
- 200 g cibule
- 1 a půl kávové lžičky soli
- 100 g oliv zelených a černých
- 1 a půl kávové lžičky koriandru
- 50 g česneku
- 1 kávová lžička octa
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
Ogrilujte rajčata, papriky a cibuli, oloupejte je a vše rozsekejte na malé kousky, případně pomelte na masovém mlýnku.
Smíchejte se solí, koriandrem, octem, česnekem a olivovým olejem.
Ozdobte tuňákem, olivami a vejci natvrdo, nakrájenými na čtvrtky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.