Máme tady nový rok, ve kterém vás vítáme a přejeme hlavně hodně zdraví a celkové pohody. A nyní vzhůru do další etapy vaření, kdy i během letošního roku na vás čeká spoustu zajímavých receptů, informací, tipů.
Momentálně se nacházíme na úrovní dvou fází. První z nich je, že po Vánocích jsme přesyceni, tělo je zahlceno a potřebuje trošku odlehčit (ach ta kila šla tak nahoru). Druhá fáze je naopak ta, že řádí chřipková epidemie, tudíž organismus potřebuje také posílit. A už naše babičky říkávaly, že na to je nejlepší kuřecí polévka. Tak tady je recept.
Potřebujeme :
- půlku kuřete
- 2 cibule
- česnek
- mletý pepř
- sůl
- 150 g pórku
- 1/2 květáku
- 1 kedlubnu
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- petržel
- zeleninové koření
- mletý zázvor
Kuře řádně opláchneme a společně se zeleninou a polévkovým kořením vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme - čím delší je var, tím silnější je vývar.
Vývar poté přecedíme, maso obereme, zeleninu nakrájíme a vložíme do vývaru. Zdobíme pažitkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.