Tento recept je velmi starý, kdy se jedná o netypický druh nepečeného cukroví. Zcela jistě bude vítanou změnou na míse s tradičním cukrovím.
Potřebujeme :
- 200 g cukru
- 200 g strouhaných ořechů
- 1 lžíce rumu
- bílek podle potřeby
- cukr na vál
- marmeláda na spojení
Poleva:
- 150 g cukru
- citronová šťáva
- ořechy na ozdobu
Zpracujeme tužší těsto a na pocukrovaném vále jej rozválíme do síly 3mm. Vykrájíme drobné tvary a necháme na papíře oschnout. Spojíme vždy dva stejné tvary marmeládou, potřeme citronovou polevou a navrch přidáme mírně posekané ořechy. Slovácké cukroví nepečeme.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.