Svačina pro školáka
Také tak často přemýšlíte, co byste svému školákovi přibalila do tašky? Vyzkoušejte některý z našich receptů, které jsou zaměřeny právě na naše ratolesti.
„Přesnídávkové“ sušenky s brusinkami a ořechy
- 110 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 80 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce změklého másla
- 60 ml řepkového oleje
- 55 g tmavého třtinového cukru
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku cereálních lupínků
- 1/3 hrnku sušených brusinek
- 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů
Příprava:
- Předehřejeme troubu na 175 °C. Promícháme obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- Prošleháme máslo, olej a oba cukry do pěny. Přidáme vejce, přesnídávku a vanilku a mixujeme ještě 30 sekund.
- Vsypeme moučnou směs a šleháme dalších 30 sekund. Zlehka vmícháme vločky, lupínky, brusinky a ořechy.
- Na plech vyložený pečicím papírem uděláme lžící kopečky těsta, necháme mezi nimi dostatečné rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačíme hrudky na tloušťku asi 6 mm. Pečeme 12 minut, dokud nebudou sušenky zapečené, ale stále měkké.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.