Houbařská sezóna je tu, a tak vám přinášíme recepty provoněné lesem přímo od kuchařky Vendy. Vendy má nejraději českou tradiční kuchyni, a z ní také vycházejí všechny její recepty. Předej to dál! To je heslo, které Vendy ráda používá ve spojitosti s předáváním receptů své maminky a babičky.
KLOBOUČKY MASÁKŮ PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A BRAMBOROVÁ KAŠE
Ingredience
- 400 g mletého masa
- 10-15 ks masáků/růžovek (můžete použít i žampiony)
- 1 menší cibule
- 1 vrchovatá lžička soli
- 100 ml vody
- 1 stroužek česneku
- Špetka mleté sladké papriky
- Mletý kmín
- Majoránka
- Pepř
- Strouhaný tvrdý sýr (eidam nebo gouda)
- Olej
Postup
Na tento recept potřebujeme větší houbové kloboučky. V sezóně používám masáky a v zimě zase větší žampiony. Nejprve si nakrájíme cibuli a dáme do mísy k mletému masu. Pak přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, majoránku, kmín, vodu, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Do masové směsi můžete přidat i najemno nakrájené nožičky hub.
Připravenou masovou směsí naplníme houbové kloboučky a ty položíme na plech potřený olejem. Pečeme cca 25 minut při 200°C. Poté posypeme sýrem a necháme ještě asi 5 minut dopéci. Servírujeme s pečivem, bramborem nebo bramborovou kaší.
Tip Vendy
Masáky lze nahradit samozřejmě bedlami, hříbky či žampiony.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.