Víkend se blíží a tak se můžete začít těšit na společné grilování s rodinou a přáteli. Dopřejte si tentokrát lahůdku a místo tradičních krkovic či kotlet si připravte grilované uzené koleno!
Suroviny:
2 uzená kolena s kostí KRÁSNO
Na marinádu:
- 0,5 l černého piva
- 2 citrony
- 80 g čerstvého zázvoru
- 2 chilli papričky
- směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželka)
- 100 g másla
Vepřová kolena uvařte doměkka, nechte zchladnout, vykostěte a naporcujte na menší části. Pivo spolu se šťávou z obou citronů a kůrou z jednoho citronu svařte asi na 2,5 dl. Do horké marinády přimíchejte nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky, nasekané bylinky a máslo. Marinádou potřete maso a nechte přes noc odležet. Kousky masa vkládejte na gril a pozvolna grilujte z obou stran.
TIP: Grilovaná kolena podávejte s jablkovým křenem, který připravíte ze směsi nastrouhaných jablek a nastrouhaného křenu, dochucené citronovou šťávou a cukrem.
Více receptů naleznete na www.krasno.cz/recepty
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.