Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

7.6.2016 - AndreaP.

Jak už jsme si ukázali v předcházejícím článku jablkem ke zdraví, jsou jablka pro náš organismus velmi důležitá a navíc lehce dostupná po celý rok. Pojďme si teď s tímto skvělým ovocem trošku zahřešit a připravit si štrůdl. K tomu káva či čaj ... znáte něco lepšího?

Potřebujeme :

  • 250 g pomazánkového másla
  • 250 g polohrubé mouky

  • 60 g strouhanky
  • 1 a 1/2 kg jablek
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice
  • 50 g rozinek
  • 50 g ořechů
  • 50 g másla
  • 50 ml mléka nebo smetany
  • 30 g moučkového cukru

 

Pomazánkové máslo smícháme s moukou a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 3 díly.

Vyválíme, posypeme strouhankou nebo rozdrobenými piškoty, poklademe plátky oloupaných jalbek, pocukrujeme, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, přidáme rozinky a sekané či strouhané ořechy. Zavineme, položíme na máslem vymazaný plech a na povrchu potřeme rozpuštěným máslem.

Pečeme ve středně teplé troubě. Když se závin dopéká, potřeme jej mlékem nebo smetanou a posypeme cukrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz