Věříte, že co je zdravé, nemůže být dobré? Spojením kvalitních rostlinných olejů a másla vznikl výrobek, který přináší zdraví a skvělou chuť v jednom. Nevěříte, že Flora s máslem opravdu chutná skvěle? Vyzkoušejte ji nejen namazanou na čerstvém pečivu, ale také při přípravě pomazánek.
cca 300 g / počet porcí: 6
Ingredience
-
160 g Flora s máslem
-
12–15 větších stroužků česneku
-
5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobu
-
50 g strouhaného parmezánu
-
citronová šťáva (dle chuti)
-
čerstvě mletý pepř (dle chuti)
-
sůl (dle chuti)
-
½ lžíce olivového oleje
-
alobal
Postup
Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením, a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. Ve food procesoru zpracujeme Flora s máslem, parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a případně pár kapkami citronové šťávy. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dle chuti dozdobíme bylinkami.
Tip: Pomazánka také skvěle dochutí grilované maso či pečenou zeleninu a brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.