Jedním slovem delikatesa. Jídlo tak prosté, a přitom nebesky dobré. Obyčejné brambory, tvaroh a trošku zelených bylinek a vznikne pohádka. Nevěříte? Vyzkoušejte sami. Jídlo našich (pra)babiček, to je vždy záruka kvality.
Potřebujeme :
- 8 brambor
- svazek kerblíku
- svazek petrželky
- svazek pažitky
- 100 g šunky
- 100 g kysané smetany
- 500 g tvarohu
- sůl
- pepř
Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
Brambory omyjeme a i se slupkou je vaříme asi 12 minut. Slijeme je a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Dáme je do trouby a pečeme asi 1 hodinu.
Všechny bylinky opereme a lehce osušíme. Od každého druhu odebereme pár snítek na ozdobu. Otrháme lístky kerblíku i petrželky. Společně s pažitkou je jemně nakrájíme. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Smetanu utřeme spolu s tvarohem do hladkého krému. Přimícháme nasekané bylinky a pikantně dochutíme solí a pepřem.
Pečené brambory vybalíme z alobalu a křížem je nakrojíme. Mírně je stlačíme a do rozevřeného středu dáme tvaroh. Navrch položíme šunku a ozdobíme bylinkami.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.