Plněná vejce jsou oblíbeným doplňkem různých pohoštění. A tak ani při silvestrovských oslavách na ně nelze zapomenout. A tak vám přinášíme rovnou tři netypické úpravy náplní. Postup jako takový je velmi jednoduchý, celá vejce - počet volíme dle osob - uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo. Vychladlé poté oloupeme. Podélně rozpůlíme, bílky nám poslouží jako "misky", žloutky poté nadále zpracujeme jako náplň, viz níže.
Potřebujeme :
- 4 vejce natvrdo
- pár listů salátu (naplněné pak poukladáme na listy salátu kolem tácu)
Náplň 1.
- žloutek rozšleháme s máslem, do bílkového dolíku dáme trochu kaviáru a nastříkáme pěnu ze žloutku, ozdobíme kuličkami kaviáru.
Náplň 2.
- žloutek rozšleháme s máslem, přimícháme trochu gorgonzoli (nebo parmezán), ochutíme worcestrem, solí, pepřem. Nastříkáme do bílkovych dolíků a ozdobíme olivou a snítkou petrželky.
Náplň 3.
- žloutek utřeme s trochou smetany, rajčatovým protlakem (labužníci můžou i kečupem) a sójovou omáčkou, trochu soli, pepře. Nastříkáme do bílkovych dolíků a ozdobíme kouskem uvařeneho chřestu a snítkem čerstvého kopru.
Další díly silvestrovské jízdy :
- Silvestrovská jízda ... začínáme
- Slaný štrůdl
- TAPAS: Albóndigas (masové kuličky)
- Pěny, aneb slané krémy
- Rychlé brynzové tyčky
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.