Milujete čokoládu, ale nevíte, jak ji správně rozpouštět a pracovat s ní, abyste připravili lahodný čokoládový nápoj, vlastnoruční čokoládové pralinky, čokoládový krém nebo křupavé čokoládové sušenky?
KOKOSOVÉ TARTALETKY
TĚSTO NA TARTALETKY
Na 40 ks
-
250 g másla
-
125 g moučkového cukru
-
2-3 žloutky (podle velikosti)
-
2 g soli
-
500 g hladké mouky
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
-
500 g bílé čokolády
-
300 ml smetany ke šlehání 33%
-
160 g kokosového mléka
-
100 g jemně mletého kokosu
-
Čerstvé maliny na ozdobu
-
200 – 250 smetany ke šlehání 33%
ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE
Na 40 lanýžů
-
200 ml smetany 33 %
-
100 g másla
-
20-40 g medu
-
550 g mléčné čokolády
-
50 ml whisky
-
20 g hořkého kakaa na obalení
Lanýže nedávejte do chladničky, měly by se uchovávat na tmavém místě s teplotou 15-18 °C. Na světle mají totiž sklon oxidovat. Rozpouštění čokolády v mikrovlnné troubě představuje výborný způsob jak pro chuť, tak pro konzistenci konečného výsledku – oproti metodě vodní lázně, při které se může do čokolády dostat vlhkost. Pro dokonalý výsledek ozdobte lanýže čokoládovými hoblinkami nebo ústřižkem jedlého plátkového zlata.
ČOKOLÁDOVÝ VÁNOČNÍ NÁPOJ
Na 2 porce
-
0,5 l čerstvého plnotučného mléka
(ne trvanlivé) -
50 ml Amaretta
-
60 g marcipánu
-
85 g hořké 70% čokolády
Tmavá 70% čokoláda je pro tento recept ideální. Díky ní je nápoj trošičku hořký a tvoří vynikající kontrast s hořkosladkou ovocnou chutí a mandlovou vůní Amaretta. Jak poznáte, že je čokoláda kvalitní? Podle procenta obsahu kakaa v kakaovém másle, což je klíčový faktor pro určení intenzity čokoládové chuti. Čokoláda se považuje za kvalitní, pokud obsahuje alespoň 70 % kakaa. Tak vysoké procento kakaa vyžaduje nejen velmi kvalitní kakaové boby, ale také bohaté zkušenosti s jejich výběrem, mixováním, pražením, přepravou a temperováním. Tajemství totiž tkví v každé z těchto fází výrobního procesu čokolády.
TIP:
Recepty byly připravené pomocí mikrovlnné trouby Whirlpool MAX Chocolate, která má speciální programy pro práci s čokoládou. Díky nim můžete snadno rozpouštět čokoládu, připravovat horký nápoj nebo čokoládový krém a pečivo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.