Pokud zkoušíte rádi netradiční recepty, pak tento se k nim zcela jistě řadí. Dýně a chilli a citrón, kombinace chutí, která zaujme.
Potřebujeme :
- 700 g dýně
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce másla
- 1/2 lžičky chilli omáčky
- nastrouhaná kůra z 1 limety (nebo citrónu)
- 2 lžičky limetové šťávy (nebo citrónové)
Dýni rozkrojte a vyloupněte jadérka. Propláchněte je a uchovejte.
Nakrájejte dýni na tenké díly a oloupejte.
Za stálého míchání rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi. Vmíchejte chilli omáčku, limetovou (citrónovou) kůru a šťávu. Do pánve přidejte dýni nebo tykev a semínka a míchejte, dokud se vše neobalí ve voňavém másle.
Rozdělte na 4 díly a neprodyšně zabalte do 4 čtverců nastříhaného alobalu. Grilujte balíčky na horkém uhlí 15-25 minut, dokud není dýně měkká nebo zapečte v troubě.
Podávejte horké!
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.