Letošní léto bylo poněkud netradiční, extrémní sucho a horko úrodě jako takové moc nepřálo. Doplatila na to i rajská jablka. Nevím jak u vás, ale my na zahradě prostě měli velké množství rajčat, která už bohužel nestačila dozrát. Zahrádky se pomalu připravují na zimu, tudíž je jasné, že rajčata musela pryč. A teď otázka, co s nimi? Říká se, že utržené i s větvičkou pomalu postupně dozrávají. Což je sice pravda, ale jsou i jiné možnosti. Co je zkusit třeba naložit. Recept pochází už z dob našich babiček.
Potřebujeme :
- zelená rajčata
- malé cibulky
- bílý pepř
- zelená paprika
- kopr
- křen
- hořčicné semínko
- ocet
- sůl
- olej
Jak na to?
Malá zelená rajčata vkládáme do široké láhve. Prokládáme je celými rovněž malými cibulkami, bílým pepřem, na nudličky krájenou zelenou paprikou, krájeným koprem, plátky křenu a zasypeme hořčičným semínkem. Tímto způsobem naplníme láhev.
Rajčata poté zalijeme svařeným vychladlým octem, který jsme povařili s trochou soli. Za týden tento ocet slijeme, znovu povaříme, ale trošku nového octa k tomuto přidáme, neb se vyvařuje. Pěnu sbíráme. Nalijeme opět na rajčata a povrchu zalijeme na 1 cm vysoko olejem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.