Díky hlavní ingredienci - zelí je tento salát velmi zdravý. Zváště v tomto nevlídném počasí, kdy teplotní výkyvy jsou markantní a potřebujeme posílit svůj organismus, by tento salát (a zelí jako takové celkově) neměl chybět v našem jídelníčku.
Potřebujeme :
- 600 g červeného zelí - malá hlávka
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce červeného vína nebo 3 lžíce octa
- lžíce cukru
- pepř
- sůl
Červené zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky a na cca jednu minutu ponoříme do horké slané vody. Poté necháme okapat. Zelí zfialoví, ale po okyselení opět dostane červenou barvu. Přendáme do mísy, přisolíme, opepříme, přidáme víno či ocet (případně dle chuti zkombinujeme obojí), cukr a nakonec olej. Řádně promícháme a necháme odležet.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.