Už konečně rostou, takže vezmeme košíky a jdeme do lesa. Jsme přece vyhlášený národ houbařů. A pak si můžeme připravit třeba právě tuto pochoutku. Cítíte tu vůni?
Potřebujeme :
- 500 g vařených brambor
- 250 g anglické slaniny
- 8 vajec
- 1 velká cibule
- 250 g čerstvých hub
- 1 lžíce oleje
- kmín
- sůl
- pažitka
Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do vydušení šťávy.
Ve větším hrnci osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky. Ke směsi přidáme dušené houby a ještě chvíli smažíme.
Pak přidáme vařené studené brambory nakrájené na plátky, podle chuti pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Nakonec zapečeme v troubě, až pokrm zezlátne. Před podáváním posypeme jemně sekanou pažitkou a podáváme nejlépe s rajčatovým salátem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.